Anketa o 2015 MX sezoni Otvorenog Prvenstva Hrvatske

Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u motocrossu je i službeno završilo, s obzirom da utrke u Jasci neće biti, a zamjenske utrke nema. Osim toga, HMS je već otkrio tko će ugostiti ovogodišnje vozače i dodijeliti im pehare te ukupni poredak u MX i SX disciplinama.

Za one koje zanima ukupni poredak, on je dostupan ovdje.

Međutim, ono što se trebamo zapitati jest kakvo nam je stanje u motocrossu. Svi znamo odgovor na to – loše. Broj vozača naspram prijašnjih godina je jako mali, gledatelja je također malo. Bez razmišljanja, problem je novac, ali definitivno HMS ne ulaže dovoljno napora da se tu išta promijeni.

Bez sumnje, da nema timova poput Valvoline MX Team Šipek, Kreator Racing Team, MLS Racing Team, klubova poput MK Požega Promet i MCK TRP Marović, te određenih osoba koji pokušavaju ipak pridonijeti motocrossu u Hrvatskoj zbog svoje ljubavi prema njemu, stanje bi sigurno bilo katastrofalno.

ANKETA

Mi smo napravili malu anketu, gdje možete anonimno dati svoje razmišljanje o stanju i pridonijeti razvoju MX-a u Hrvatskoj. Anketu nismo napravili kako bi izabrali najbolju/najgoru stazu i organizatora već da i sami organizatori vide neke od problema kojih možda nisu ni svjesni, a vi sa svojim savjetima pridonijeti razvoju.

Anketa je dostupna na ovom linku.

Ono što vas molimo, glasajte iskreno. Nema potrebe dati ocjenu 5 za određenu stazu i organizatora, a da svi znamo da to nije realna ocjena. Osim toga, određeni broj najboljih/najgorih rezultata ankete će se automatski maknuti iz računanja prosjeka.

HMS je rekao da nas prate i da donose određene odluke s obzirom kako vozači, gledatelji, čitatelji i drugi reagiraju. Dajmo im onda materijala za promjenu kad već sami ne mogu donijeti ništa novog u motocrossu. Možda ne budemo ništa postigli s ovim, ali sve dok postoji i najmanja šansa, treba pokušati. Iduća sezona će doći vrlo brzo.

A organizatorima poručujemo da smo uvijek otvoreni za suradnju, samo nas trebaju kontaktirati.