Anaheim 1 je službeno završen pobjedom istog branda u obje klase!

Sati i sati treniniranja za novu Monster Energy Supercross sezonu su konačno došli na naplatu i jedno je sigurno – ove sezone neće nedostajati uzbuđenja. Treninzi su pokazali okvirnu sliku gdje smo u obje klase mogli vidjeti nekoliko iznenađenja. Neki su imali odličnu večer, poput Justin Barcia-e, koji mnogima nije bio niti u top 5, a s druge strane Eli Tomac će htjeti utrku čim prije zaboraviti. Treninzi i kvalifikacije obje klase su prošli bez problema, što znači da su nas čekale uzbudljive utrke. Jedini od glavnih vozača koji nije ušao u glavnu utrku je Dean Wilson, koji je teže pao u kvalifikacijskoj utrci te se više nije pojavio na startu. Točno stanje je trenutno nepoznato.

U 250SX klasi, pobjednik je bio već veteran ove klase, Shane McElrath. Odstartao prvi i završio prvi. Iza njega, dva glavna kandidata za naslov prvaka, Adam Cianciarulo i Adam Plessinger, su se pak morali malo namučiti dok su se probijali kroz nešto lošiji start. 

Što se tiče tzv. kraljevske klase, poveo je glavni kandidat za osvajanje naslova – Eli Tomac. Međutim, nakon svega par krugova, u jednom zavoju je pao, nakon čega su mu hlače počele padati i zatim je odustao. To je najbolje iskoristio Marvin Musquin i Jason Anderson koji su prošli Justin Barcia-u za prvo, odnosno drugo mjesto. Yamahin vozač je pak iznenadio mnoge, završivši na trećem mjestu.

Nažalost zbog jako lošeg starta, ali opet impresivne vožnje, Ken Roczen je završio na četvrtom mjestu. Izuzetno impresivno s obzirom na tešku ozljedu prije gotovo godinu dana, koja je trebala čak 11 operacija da bi bila sanirana. Da bi stvari bile zanimljivije, Roczen je bio najbrži na treningu što svakako znači da će biti kandidat za naslov prvaka. Možemo očekivati veoma zanimljiv idući vikend.