15. Državna utrka motokultivatora u Orahovici

Udruga Red vitezova Ružica Grada danas je po 15. put održao Državnu utrku motokultivatora.

Na motocross stazi obitelji Hornung i pod pokroviteljstvom Grada Orahovice, te niza sponzora, gledatelji su imali priliku uživati u zanimljivom nadmetanju šarolikog drušva.
Sedam ekipa iz Orahovice, Požege, Slatine, Donjeg Miholjca i Našica je odmjerilo snage i sposobnost upravljanja ovim malim poljoprivrednim strojevima, a neki su motokultivatore i posebno prilagodili ovoj utrci.

Najbrži i najsposobniji je bio upravo jedan od začetnika i pokretača ove priče, gospodin Ervin Kovač. Druga najuspješnija ekipa bila je požeška dvojka, Marko Ribić i Dino Soldo, dok je treće mjesto zauzeo jedan od glavnih organizatora i nositelja ove manifestacije, Vlado Grgić – Crni, uz pomoć mladog Dominika Došena iz Požege.

Kao uvod i zagrijavanje za utrku motokultivatora, održan je 4. motocross weekend na kojem se danas okupilo šest juniora i desetak vozača na motociklima od 250 i 450 ccm. Zanimljive vožnje i nadmetanja, te atraktivni skokovi vozača pružili su velikom broju okupljenih gledatelja dobru zabavu za prekrasno nedjeljno popodne.

U juniorskoj klasi nedodirljiv je bio Stefan Lenče, a za njim Dominik Došen i Petar Vučković, a dalje su ih pratili i domaći vozači Niko Kovač i Lea Sobodić, te mladi Marko Mlakar.

U seniorskoj klasi najbrži su bili Luka Papak i Dario Dumančić, a za njima vlasnik staze Mario Hornung, Filip Đurković, Matej Topolovec, Damjan Ciglar, Stjepan Franjković i Ante Vidak.

Cijeli događaj je otvorio gradonačelnik Orahovice gospodin Saša Rister, a također je i prisustvovao podjeli priznanja svim vozačima i sudionicima ove zanimljive manifestacije.

S obzirom da je ovo događaj koji već dugo vremena privlači velik broj posjetitelja, zasigurno možemo očekivati da ćemo se vidjeti i iduće godine na Državnoj utrci motokultivatora i Motocross weekendu.